sobota 4. ledna 2014

Párková omáčka

Někdo tomu říká frankfurtská omáčka, někdo jen párková omáčka. Já sice patřím do první kategorie, ale protože přesně nevím, co všechno taková pravá frankfurtská omáčka obsahuje, říkám jen párková. Příprava je snadná, takže ji zvládne i začátečník.


600 g vepřového masa, 2 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, párky dle chuti, olej, 1 rajský protlak

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které osolíme a opepříme. Na oleji necháme zezlátnout nakrájenou cibuli, přidáme maso, které opečeme. Přidáme rajský protlak a zasypeme paprikou. Podlijeme vodou a maso dusíme, až je měkké.

Ke konci vaření přidáme nakrájené párky na kolečka a ještě necháme chvíli povařit. Podáváme s rýží.

4 komentáře:

  1. Dělám jí také, ale bez toho masa:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. já ty párky ještě nakrájené na kolečka opeču na pánvičce s kapkou oleje. pak tam přidám trochu majoránky. nechám provonět a vkládám do omáčky.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF