sobota 3. srpna 2013

Masové kousky v marinádě

V těchto velmi horkých dnech je nejlepší se kuchyni vyhnout a zdržovat se v ní co nejméně. Připravila jsem si pro vás recept, který je opravdu jednoduchý a velmi rychlý.

Základem je maso v marinádě, které se v této směsi nakládá nejméně den, ale pro lepší efektivitu a chuť je dobré maso v omáčce nechat i dva dny. Maso je pak krásně měkké a šťavnaté.

Veškeré ingredience, které uvádím, jsem použila podle oka. Sice tohle označení moc ráda nemám, ale každý má svoje vlastní chutě a může si do základu použít to, co má rád.


4 plátky vepřové krkovičky, 2 plátky kuřecích steaků, kečup/rajský protlak, hořčice, sojová omáčka, kari, sůl, pepř

Maso umyjeme a nakrájíme na menší kousky a dáme je do marinády, kterou si připravíme smícháním výše uvedených přísad. Maso pořádně promícháme, uzavřeme a dáme do lednice. Několikrát během dne maso opět promícháme, aby se všechny chutě řádně propojily.

Následující den (nebo až za dva dny) rozpálíme olej na pánvi a vše na ni vložíme. Opékáme, až je maso měkké. Klidně maso můžeme přiklopit pokličkou a dodusit doměkka.

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF