pátek 14. září 2012

Ricottové lívance s pomerančem

Tak už asi vím, jak správně chutnají lívance. Tento recept je tím pravým, který si zopakuji určitě několikrát.

Tento recept jsem našla v květnovém čísle časopisu Apetit. Trošku jsme recept pozměnila, když jsem část ricotty nahradila zakysanou smetanou. Ve výsledku to nebylo vůbec poznat.


150 g hladké mouky, 2 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 70 g třtinového cukru, 130 g riccoty, 100 g zakysané smetany, 250 ml mléka, 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, 75 g rozinek, 2 vejce, na ozdobení: zakysaná smetana, dílky pomeranče

Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Přidáme ricottu, mléko, kůru a žloutky. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.

Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme, přidáme kapku oleje. Na jeden lívanec dáváme asi dvě lžíce těsta. Opékáme 2 - 3 minuty na každé straně.

Místo rozinek lze dát brusinky nebo jiné ovoce.

Zdroj:
časopis Apetit 05/12

2 komentáře:

  1. to vypadá nádherně, zrovna včera jsem koupila riccotu, tak že bych ji použila na lívance? :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF