úterý 14. srpna 2012

Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Takových polévek už tady bylo, řeknete si. Ano, bylo. Takže se přidávám do řady s další zeleninovou polévkou, co dům dal. Vpodstatě vznikla jako odnož hlavního jídla, jen jsem tam přidala játrové knedlíčky.


květák, mrkev, masový vývar, vařené maso, sůl, olej
Játrové knedlíčky: 100 g másla, 1 vejce, 100 g jater, stroužek česneku, sůl, pepř, 100 g strouhanky nebo krupice, majoránka

Na oleji si osmahneme květák a mrkev a zalijeme masovým vývarem. Přidáme obrané vařené maso (králík, kuře, vepřové, hovězí...) a vaříme doměkka. Do vroucí polévky dáme knedlíčky, případně použijeme nudle a podle chuti osolíme.

Knedlíčky:
Játra s trochou strouhankou rozmixujeme nebo vidličkou rozmačkáme s troškou vody. Tuk utřeme s vejcem a přidáme k játrům. Přisypeme strouhanku, česnek se solí a pepř. Pokud je hmota tuhá, přidáme vodu, v opačném případě dosypáváme strouhanku.

Lžičkou vykrajujeme knedlíčky, které dáme do vařící vody na 5 minut. Když vyplavou nahoru, jsou uvařené.

Zdroj:
kniha Kuchařka naší vesnice

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF