čtvrtek 7. června 2012

Ričet - polévka s ječmennými kroupami

Škrobový den mi zpestřila slovinská pochoutka - ričet. A výsledek? Naprosto dokonalá polévka. Nejdřív jsem si říkala, když jsem viděla tu kombinaci, že to bude hrůza, ale pravdou je pravý opak a tímto polévku zařazuji mezi oblíbené.


100 g ječmenných krup, 1/2 porku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, několik částí řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, špetka provensálského koření, bobkový list, zeleninový vývar

Nejdříve si namočíme kroupy a necháme stát.

Potom si nakrájíme zeleninu a osmahneme. Pak přidáme kroupy, trochu osmažíme a vše přelijeme zeleninovým vývarem nebo horkou vodou.

Pak přidáme bobkový list, koření a vaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme fazole i s nálevem a ještě chvíli povaříme.

Polévku už nesolíme, je slaná akorát.

Zdroj:
kniha 90denní rozlišovací dieta

3 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF