neděle 8. ledna 2012

Kuře se zeleninou

Rychlá a jednoduchá varianta svíčkové.


1 cibule, 150 g kořenové zeleniny (1/2 petržele, 1 1/2 mrkve v tomto případě), 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, kůra z 1 citronu, sůl, špetka cukru, 1 kuře nebo 4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička hladké mouky

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Ochutíme kořením, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, solí a cukrem, vložíme rozčtvrcené kuře, podlijeme a dusíme doměkka. Kuře vyjmeme, do omáčky přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, dobře povaříme a propasírujeme nebo rozmixujeme. Do omáčky vrátíme kuře a prohřejeme. Podáváme s brambory nebo těstovinami.

Zdroj:
Velká domácí kuchařka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF