pondělí 23. ledna 2012

Jahodový pohár s mascarpone

Zbylo mi hodně krému z  Duhového dortu. Bylo mi líto ho vyhodit, a tak mě napadlo, že udělám jednoduchý pohár. Neudávám žádné množství, protože opravdu nevím, kolik tam toho je.


Tvaroh (pokojové teploty), Mascarpone (pokojové teploty), vanilková esence, moučkový cukr, smetany ke šlehání (studená)

Elektrickým mixerem do jemna utřeme tvaroh a mascarpone. Přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr a opět utřeme do jemna. Postupně přidáváme šlehačku a šleháme, dokud krém není dostatečně hustý. 

Do pohárů dáme na dno krém, pak jahody s trochou šťávy, pak krém, jahody, poslední vrstva bude krém. Zdobení dle vaší fantazie. Já použila zbytek marcipánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF